Bine ai venit la Ecrestin elearning!

Ecrestin elearning iti ofera o gama de cursuri crestine online care te pot ajuta sa faci un prim pas pentru a întelege si a trai credinta crestina.

Ele au la baza cea mai veche și citită carte din lume: Biblia sau Sfânta Scriptura. Cursurile apără credința creștină prin argumente în favoarea existentei lui Dumnezeu, demonstreaza ca Biblia este autentica, viata vesnica si judecata de apoi sunt realitati spirituale, continuând apoi cu învataturile de baza din credinta crestina.

Esti bine venit, fie ca esti ateu sau ai o alta religie decat religia crestina, esti crestin ortodox, crestin catolic, crestin evanghelic sau simplu cautator de Dumnezeu. Cursurile online sunt disponibile oricând si oriunde ai un calculator conectat la Internet.

Cursurile sunt gratuite si ai posibilitatea sa inviti prieteni sau colegi sa se alature grupului tau de studiu biblic online. Dupa finalizarea cursului vei primi in dar o carte si un certificat de absolvire al cursului.

Îndrăznește să gândești

De ce crezi ceea ce crezi? Acest curs este destinat ție și oricărui om care își pune întrebări existențiale și care consideră precum Socrate că „o viață neexaminată nu merită a fi trăită”.
- Care este rostul vieții?
- De unde provenim?
- Încotro mergem?
- Există adevăr absolut?
- Ce este bine?
- Ce este rău?

Cursul conține 10 lecții video interactive, cu peste 25 de persoane intervievate.

1. Care sunt principalele concepții despre lume și viață?
2. Există adevăr absolut?
3. Care sunt diferențele și asemănările dintre religii?
4. Există Dumnezeu?
5. Este Biblia adevărată?
6. Cum poate Dumnezeu să îngăduie suferința?
7. De ce sunt ipocriți atât de mulți oameni religioși?
8. Este Iisus Dumnezeu?
9. Este învierea lui Iisus fapt sau ficțiune?
10. Există viață după moarte și judecată de apoi?

Deschide curs

Cum ar trebui sa traim?

In 10 episoade video dr. Francis Schaeffer evalueaza critic cultura si gândirea antica a Imperiului Roman, epoca Renascentistă, epoca Reformei, epoca Iluminismului, epoca Modernă, demonstrând că singura alternativă este alinierea la o concepție Biblică despre lume și viață.

1. Epoca Romană
2. Evul mediu
3. Renașterea
4. Reforma
5. Epoca revoluțiilor
6. Epoca științei
7. Epoca non-rațiunii
8. Epoca fragmentării
9. Epoca păcii și afluenței personale
10. Alegeri finale

Deschide curs

Cursul Alfa

În cinsprezece lectii video Nicky Gumbel cauta sa raspunda la câteva întrebari cheie, aratând calea spre un crestinism autentic, placut si relevant pentru lumea de astazi.

Care este scopul vieții?
Ce se întâmplă când murim?
Este iertarea posibilă?
Cine este Isus Hristos?
Cât este El de relevant pentru viața noastră de astăzi?

Mulți pun întrebări despre Isus. A fost El un simplu om, sau este El Fiul lui Dumnezeu? Dacă este, care sunt implicațiile acestui adevăr în viața noastră?

Deschide curs